Adafruit Circuit Playground Express

Mikrokontrolleren circuit playground express har ingen skjerm som micro:bit men en rekke med fargerike lysdioder, gyro, mikrofon og høyttaler. På samme måte som micro:bit kan den programmeres med MakeCode, både med blokkbasert programmering og tekstbasert Javascript.

Den har en raskere prosessor og mer minne, noe som gjør at den kan spille av lyder gjennom den innebygde høyttaleren. En viktig forskjell er også at den har flere tilkoblingspunkter som lar deg bruke krokodilleklype, bananplugg, ledende sytråd eller tape til å lage forbindelser. Den er derfor utmerket til bruk i prosjekter der du vil jobbe med wearables og e-tekstil. 

Fordeler: Brukervennlighet, pris, mye pedagogisk, blokkbasert/tekstbasert programmering, mange tilkoblingspunkter ved bruk av krokodilleklemme. 10 direktemonterte NeoPixels (RGB-dioder), gyro, mikrofon, høyttaler og andre moduler. Fungerer på alle plattformer med nettbasert programvare. Egen app for Windows.

Ulemper: Kan ikke koble på breakoutboard for å få tilgang til flere innganger/utganger. Ingen App for tablet. Fungerer ikke på iPad da det kreves USB-tilkobling. 

Share this Post