Laserskjærer

Laserskjæreren er en fantastisk maskin som lar deg gravere og kutte i akryl, tre, trefiner, papp, og en rekke andre materialer. Den fungerer i prinsippet på samme måten som en vinylskjærer ved at den beveger seg i to akser, men istedet for å skjære med et knivblad brukes en kraftig laser til å brenne seg ned i materialet.

Det fører til at det dannes en rekke gasser som må fjernes med avsug/avtrekk. Det er en rekke sikkerhetsmessige hensyn man må ta ved bruk av laserskjæreren. Det kan oppstå brann, og giftige, kreftfremkallende gasser kan oppstå ved bruk av feil materialer. Derfor krever laserkjæreren en helt annen opplæring og kontroll enn det vinylskjæreren gjør. De fleste laserkjærere bråker en god del og krever eget avtrekk eller et avsugsanlegg med kullfilter. 

Laserkutter fra GlowForge

GlowForge lanserte for noen år siden sin unike laserkutter som vel var den første som var rettet mot hobbymarkedet og lommeboken til folk flest. Den er liten, rimelig og ikke minst veldig brukervennlig og ble lansert som laserkutteren du kunne ha på kjøkkenbordet. Etter store forsinkelser er produktet nå tilgjengelig i Norge. GlowForges lasere er veldig enkle å sette opp, kan kutte i mange materialer, har gratis web-basert programvare og fungerer på Mac, PC, tablet, og telefon. Et kamera lar deg plassere modellene du skal gravere/kutte, scanne tegninger og overvåke prosessen. Det finnes også et stort fellesskap der man kan dele/selge modeller/tegninger via deres nettløsning. 

Fordeler: Ekstremt brukervennlig, liten, rimelig og kutter i mange materialer. Fungerer på PC, Mac, tablet.

Ulemper: Graverer veldig langsomt, bråker mye, må ha avsug til utluft, da det per dags dato ikke finnes egen kullfilterløsning. Avhengig av nett da programvaren er web-basert.

  • Pris:
  • Produsent:
  • Distributør:
  • Nettside:

Laserkutter fra Epilog

HM skriver tekst her

Det er Alvøen som har agentur og service på Epilogs laser i Norge.

Fordeler: bla bla

Ulemper: bla bla

  • Pris:
  • Produsent:
  • Distributør:
  • Nettside:

Laserkutter fra Kina

Det finnes en rekke leverandører av billige laserkuttere fra Kina. Skaperskolen har ikke noen erfaringer med disse, men er kjent med at dersom du velger å kjøpe fra Kina må du i stor grad stå for vedlikehold og service selv. Vi mener at de færreste skolene har kompetanse og ressurser til å gjøre dette selv, og har derfor ikke valgt å skrive noen anbefalinger om dette.

Share this Post