micro:bit

I 2015 lanserte BBC micro:bit, en mikrodatamaskinen laget for 12-åringer med en enkel skjerm, sensorer, knapper, radiokommunikasjon, blåtann og en rekke tilkoblingspunkter for tilbehør. Sammen med blant annet Microsoft har man utviklet det programmeringsspråket MakeCode som lar deg enkelt programmere den ved hjelp av blokkbasert og tekstbasert JavaScript.

Gjennom en stor nasjonal satsing på programmering vil prosjektet “super:bit” gi alle 6. klassinger og deres lærere utstyr og undervisning i micro:bit. Prosjektet er et samarbeide mellom NrK, Lær Kidsa Koding og Vitensenterforeningen.

Fordeler: Brukervennlighet, pris, mye pedagogisk, blokkbasert/tekstbasert, masse tilbehør som micro:bit kan plugges inn i, en del av prosjekt super:bit som lanseres høsten 2019. Fungerer på alle plattformer med nettbasert programvare. Egen app for iPad og Windows.

Ulemper: Litt få tilkoblingspunkter, krever breakoutboard for å få tilgang til flere innganger/utganger, ikke innebygget batteri eller høyttaler. Per dags dato fortsatt ingen app for Mac.

Share this Post