Omtaler av utvalgt utstyr​

Takket være regjeringens store satsing gjennom den teknologiske skolesekken får flere skoler nå anledning til å anskaffe utstyr til programmering og skaperverksted. Skaperskolen gir her tips og råd til hvilket utstyr vi vil anbefale basert på våre erfaringer.

Før du kjøper utstyr til ditt skaperverksted bør du som lærer ha en klar idé om hvordan du ønsker å bruke det didaktisk i undervisningen. Skaperskolen kan gi deg opplæringen og kompetansen du trenger. Ta kontakt med ditt regionale vitensenter for å forhøre deg om Skaperskolens tilbud.

Når det skal kjøpes inn til et skaperverksted er det noen ting man må ha med i vurderingen før kjøpet:

• Vedlikehold og driftssikkerhet. Hvordan skal utstyret vedlikeholdes? Hvor ofte trenger utstyret service? Hvem kan ordne det hvis/når det trenger å bli fikset? Kan du få service av en norsk leverandør?
  • Sikkerhet: Hvem kan bruke utstyret? Kan det brukes trygt av elevene selv, eller må det være en veileder tilstede under bruken?
  • Avskrivning: Hvor lang tid holder utstyret?
  • Brukergrensesnitt: Er utstyret så enkelt å bruke at elevene kan bruke det selv uten veiledning? Er programvaren og veiledningsmateriale enkelt og forståelig? Er det på på norsk?
  • Materialer: Hva koster materialene som skal brukes? Er de miljøvennlige? Kan de gjenbrukes?