Skaperverksted – et fantastisk tilbud til barn og ungdom

Foto: Gorm K. Gaare

Kunnskapsminister Jan Tore Sander. Foto: Gorm K. Gaare

«Skaperverkstedet er et fantastisk tilbud til barn og ungdom, men også for lærere som kan komme hit og lære mer,» sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han åpnet det nye skaperverkstedet TeknoLab på Teknisk museum 12. september. Og fortsatte: «Det handler i bunn og grunn om at dagens unge må forstå teknologien, men også være med på å skape teknologi, ikke bare forbruke teknologi. Jeg tror at det vi ser her, kommer til å sette elevene bedre i stand til å være med på å løse mange av fremtidens gåter, mange av de gåtene vi ikke har klart å løse så lang.»

Gjennom prosjektet Skaperskolen skal vi videreutvikle vitensentrenes skaperverksteder og ta skaperkulturen ut i skolen.

Jon Haavie fortalte om visjonene for TeknoLab før kunnskapsministeren fikk æren av å åpne det nye skaperverkstedet.

«Fremtidens digitale sløydsal» er åpnet (Nordre Aker Budstikke)

Digitalt lærerkurs

På Skaperskolens første nasjonale digitale lærerkurs gikk vi i dybden på hvordan

Skaperklubben lanseres

Vi tror på engasjerende praktisk læring. Derfor lanserer vi “Skaperklubben”, YouTube-kanalen for

Kurset av DIY-YouTubere

Over to dager fikk Skaperskolen innføring og opplæring av DIY-YouTuberne i Nerdforge.