Yrende skaperliv på Oslo Skaperfestival

Skaperskolen arrangerer årlige skaperfestivaler på de 10 regionale vitensentre rundt omkring i landet. Først ut var Oslo Skaperfestival som ble arrangert på Deichman Hovedbiblioteket 11.–12. oktober av Deichman bibliotek, Oslo Vitensenter/Norsk Teknisk Museum og Norway Makers.

Festivalen ble en stor suksess ved å kombinere kunst, teknologi og vitenskap og viste at det er en sammenheng mellom skaperglede, kreativitet og innovasjon. 600 spesielt inviterte ungdomsskoleelever var invitert til fredagens arrangement og på lørdagen kom det enda flere besøkende. Skaperskolen kjørte kurs og verksteder med vinylskjæring, lodding og programmering med micro:bit.

En rekke skapermiljøer var også representert på festivalen sånn som Hackheim, Kroloftet, Bitraf, OsloMet Makerspace, Lær Kidsa Koding, Makerspace 2087, Makerspace NTNU Gjøvik, Verket FabLab og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Festivalens samarbeidspartnere samarbeidspartnere var Tekna, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Naturfagsenteret, Sparebankstiftelsen DNB, Kulturetaten, n00b.no og Alvøen. Her finner du en oversikt over kommende skaperfestivaler.

Skaperskoleseminar

Skaperskolen tar mål av seg til å vise hvordan programmering og teknologi

Digitalt lærerkurs

På Skaperskolens første nasjonale digitale lærerkurs gikk vi i dybden på hvordan

Kurset av DIY-YouTubere

Over to dager fikk Skaperskolen innføring og opplæring av DIY-YouTuberne i Nerdforge.